Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Werking van LED lampen

LED verlichting

Niemand denkt er eigenlijk bij na tijdens het indrukken van de lichtknop, maar er zit een hele technologische ontwikkelingen achter het creëren van licht. Het is ook onmogelijk om overal over na te denken bij elke handeling die je doet, maar het licht heeft ons wel gebracht waar we nu staan. Je kunt je dan waarschijnlijk ook wel voorstellen dat het leven zonder licht, een ander leven was geweest dan dat je nu hebt.

Geschiedenis LED lamp

Vele mensen denken dat de LED lamp rond 1960 is uitgevonden door 4 zelfstandige Amerikaanse groepen. Echter blijkt dat het rond 1920 is ontdekt door een genie uit Rusland, genaamd Oleg Vladimirovitsj Losev. Hij kwam erachter dat diodes die in radio ontvangers werden gebruikt licht uitstraalden wanneer er stroom doorheen ging.

Werking LED lamp

Zoals Oleg Vladimirovitsj Losev rond 1920 al ontdekte dat wanneer er stroom door een diode gaan, worden de atomen in een van de materialen aangestoten tot energieniveau van een hoger niveau. De kleur die gecreëerd wordt bij een LED lamp is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Een LED lamp staat bekend om een lage energie verbruik. Maar daar staat een spaarlamp ook bekend om, welke is nu het beste?

Spaarlamp of LED lamp?

Beide lampen staan beide bekend om het lage verbruik, maar welke verbruikt er eigenlijk minder? Dat is de LED lamp. Toch blijkt op heden de spaarlamp nog populairder onder de Nederlandse bevolking. Maar dat heeft misschien ook te maken dat wij Nederlanders het moeilijk vinden om veranderingen door te voeren.

Ondanks dat de LED lamp minder verbruikt, staat er tegen over dat het minder warmte afstoot. Het is een redelijk verschil in vergelijking met de spaarlamp, maar het is eigenlijk ook weer niet de reden dat mensen een lamp kopen. Ook is het zo dat de LED lamp geen giftige stoffen bevat. De afnemers zullen hier weinig van merken, maar wanneer er bijvoorbeeld een spaarlamp kapot valt komen er wel degelijk giftige stoffen vrij. Fagerhult Nederland is een grote aanbieder van LED verlichting binnen Nederland.

De LED lamp heeft niet alleen maar voordelen. De lichtintensiteit van de LED lamp zal gedurende de leeftijd langzaam afnemen. Ook blijken de LED lampen niet altijd even betrouwbaar te zijn, het komt vaker voor in vergelijking met de spaarlamp dat deze vroegtijdig kapot gaat.

Kijk voor meer voordelen van de LED lamp op http://www.fagerhult.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange