Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Bereikbaarheid of rare hype?

Een leven smartphones kunnen we ons niet meer voorstellen en dat is ook helemaal niet erg. We gaan mee met de tijd en genieten van alle nieuwe technologieën die worden ontwikkeld. We leven in een innovatieve wereld en zijn de eerste die alle technische speeltjes uit willen proberen. Dat geldt ook voor de smartphone. Zodra er een nieuwere versie op de markt komt, kunnen we niet wachten tot we die aan kunnen schaffen. Is het abonnement in september afgelopen, maar komt in december een nieuwe smartphone uit? Dan wachten we gerust even een paar maanden. Het zijn ook bijzondere dingen en het mooiste is als je er een abonnement bij hebt waarmee je onbeperkt kunt bellen en internetten. Je kunt de hele dag met je vrienden appen, je kunt je social media checken en je bent altijd bereikbaar. Logisch dat we allemaal met een smartphone rondlopen. In ieder geval voor jongeren en volwassenen. De vraag is of een iphone-37856_640zes of zeven jarig kind ook echt met een smartphone rond moet lopen?

 

Kinderen met een smartphone

Persoonlijk verbaas ik me er af en toe een beetje over: kinderen met een smartphone. Ze zijn vaak net uit de luiers en hebben al zo’n ding op zak. Is dat nu echt nodig, vraag ik mij dan af. Kinderen zien daar de waarde toch nog niet echt van in? En ik mag hopen dat ze niet dag en nacht met al hun vriendjes en vriendinnetjes appen. Social media gebruiken ze ook nog niet echt en het nieuws kan ze waarschijnlijk weinig interesseren. Ze zullen er hooguit spelletjes op spelen, maar is daar dan direct een smartphone voor nodig? Ik vind nog steeds het spelletje snake dat je kon spelen op die oude Nokia’s het beste spel ooit. Daar kan geen Candycrush tegenop. Als je het aan de ouders vraagt, is de voornaamste reden de bereikbaarheid. Oké, ik begrijp dat dat erg handig is, maar mijn ouders hadden die mogelijkheid vroeger ook niet. Als ik bij iemand ging spelen, spraken we gewoon een tijd af en dan werd ik opgehaald. Heel simpel en ook heel effectief! Maar ik ben erachter gekomen dat ongeveer 1 op de 3 kinderen van negen jaar een mobiele telefoon heeft. Het is de ouders goed recht om dit te doen, ik vraag me alleen af of dit nou zo nodig is. Ja, je kunt je kind inderdaad bellen om te vragen of hij of zij veilig op school is aangekomen. Het toppunt is nog wel dat je kindje buiten gaat spelen en dat je hem of haar geen tijd mee geeft, maar je jouw kind belt als hij of zij binnen moet komen. Je kunt toch ook gewoon naar buiten lopen, dan neem ik voor het gemak aan dat ze op straat spelen, en vragen of hij of zij naar binnen komt?

 

Handig

Waarschijnlijk klamp ik te veel vast aan mijn eigen opvoeding en kan ik maar moeilijk beseffen dat we nu alweer in een andere periode leven. Wellicht had ik ook wel een smartphone gehad als die er in die tijd waren geweest. Want het is inderdaad een fijn gevoel voor een ouder als je je kind kunt bereiken. Ik ben nog geen ouder en misschien kijk ik er daarom anders tegenaan. Ten slotte moet ook iedereen zelf bepalen wat hij of zij vindt en doet.

 

Updated: 10 september 2015 — 2:14 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange