Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wat is de beste druktechniek?

Er zijn steeds meer druktechnieken om kleding te bedrukken. Vaak wordt er nog steeds zeefdruk gebruikt. Vooral bij grotere aantallen is dit interessant in verband met de afstelling van de techniek. Maar om een gegronde keuze te maken zijn er nog meer zaken van belang. Wat is bijvoorbeeld de ondergrond waarop gedrukt moet worden en wat voor uitstraling moet de bedrukking meekrijgen.

Directe druk

Er zijn twee drukmethodes waarin je een onderscheid kan maken namelijk directe druk en indirecte druk. Op de website www.merchandisingconcepts.nl vind je meer over het onderscheid hierin.

Onder directe druk valt onder andere zeefdruk. Deze techniek wordt veelal gebruikt op bijvoorbeeld voetbalshirts om logo’s te weergeven. Niet alleen op t-shirts maar ook op andere ondergronden zoals papier of kunststof is deze techniek mogelijk. Bij het proces wordt de inkt door een gaas (zeef) gedrukt en zo op de ondergrond geplaatst.

Een andere vorm van directe druk is DTG. Dit staat niet voor De Telefoon Gids maar voor Direct to garment printing. Hierbij wordt er met een inkjetprinter die de inkt direct op de kleding drukt. De afgelopen jaren is deze techniek ver ontwikkeld en ook bijna gelijkwaardig aan bijvoorbeeld zeefdruk.

Indirecte druk

Naast de bovenstaande drukmethodes zijn er ook nog manieren waarmee de druk indirect wordt geplaatst. ij bijvoorbeeld een digitransfer wordt de bedrukking in spiegelbeeld gedrukt en vervolgens met een hittepers op de kleding gezet.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om door middel van een uitgesneden flexmateriaal op het textiel wordt aangebracht. Hierbij is het echter wel noodzakelijk om een speciale beschermlaag aan te brengen.

Updated: 27 september 2016 — 12:32 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange