Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips tegen RSI

RSI, ook wel Repetitive Strain Injury, ontstaat wanneer iemand langere tijd achter een computer zit. Er ontstaan meestal klachten in de polsen, handen en vingers. Maar ook hoofdpijn, rode ogen en rugklachten komen voor. Er zijn een aantal tips die je kunt toepassen om de kans op RSI te verkleinen.

Werkplek

Een belangrijke factor is de werkplek! Wanneer je niet goed op een bureaustoel zit of het bureau verkeerd is afgesteld, zullen er eerder klachten van RSI worden vastgesteld. Een handig ezelsbruggetje is dat je ellebogen 90 graden gebogen moeten zijn en je onderarmen ontspannen op een tafelblad rusten. Daarnaast is het belangrijk om af te wisselen tussen zitten en staan, dit is goed voor de doorbloeding van je spieren. Er zijn tegenwoordig veel moderne kantoorpanden, die de mogelijkheid bieden om op een creatieve manier je benen eventjes te strekken. Zo kun je bij Frame21 in Roosendaal, een kantoorpand huren en genieten van de faciliteiten die dit pand biedt. Denk hierbij aan een kleurrijke ballenbak om even stoom af te blazen. Wist je dat het zelfs beter is om staand te vergaderen dan zittend? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat dit efficiënter is dan zittende meetings.

Technische snufjes

Een andere tip om RSI te voorkomen is het downloaden van een pauzesoftware op je computer. Zo krijg je een melding, wanneer het tijd is om een kleine break in te lassen. Dit is meestal als je een X aantal minuten onafgebroken met je toetsenbord of muis gewerkt hebt. Er komt dan een melding met een tijd dat je pauze moet nemen. Een andere optie is een ergonomische muis aanschaffen. Hierdoor krijg je minder snel RSI klachten, doordat deze vaak verticaal zijn, gebruik je je spieren op een betere manier. Wellicht vinden je collega’s het minder fijn, wanneer ze even op jouw computer wat willen doen. Maar ook daar wennen ze vanzelf aan!

Stress? Kies voor yoga!

No stress, dat is natuurlijk iets wat het liefst iedereen wil. Toch komt stress vaak voor, met name op de werkvloer. Yoga is een goed voorbeeld van een hulpmiddel. Spreek met een aantal collega’s af om bijvoorbeeld iedere dag een kleine oefening te doen. Dit kost je misschien 5 minuten, maar hierdoor leer je makkelijker ontspannen en zullen de lichamelijke stressklachten – zoals RSI – afnemen. Andere hulpmiddelen tegen stress zijn meditatie oefeningen, sporten, time-managen of technieken voor je ademhaling.

 

Updated: 24 augustus 2016 — 7:05 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme