Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zwolle, de perfecte stad voor een dagje uit

Met zijn historische gebouwen en mooie oude huizen is Zwolle (de hoofdstad van de provincie Overijssel) absoluut een bezoekje waard. Een leuke manier om de stad te leren kennen, is het doen van een (historische) stadswandeling. Er zijn verschillende routes beschikbaar, die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengen. Op deze manier kun je niet alleen genieten van wat de stad tegenwoordig te bieden heeft, maar ook iets te weten komen over haar bijzondere en rijke verleden.

 

Wat te doen

 

Het aanbod aan culturele activiteiten in de Hanzestad Zwolle is erg groot en gevarieerd. Aan theater, beeldende kunst, film en literatuur is er geen gebrek. Zo zijn bijvoorbeeld het Museum de Fundatie, het Stedelijk Museum Zwolle, het Poppodium Hedon en het Filmtheater Fraterhuis hele leuke plekken om een keer te bezoeken.

 

Ook als je gezellig wilt gaan shoppen, dan ben je in Zwolle aan het juiste adres. De levendige Diezerstraat is het hart van het winkelgebied. Hier vind je niet alleen de bekende grote ketens en warenhuizen, maar ook de wat kleinere, sfeervolle winkeltjes. Midden in het centrum, vind je de Broerenkerk. Deze kerk is prachtig verbouwd tot boekhandel. Inpandig is ook een café aanwezig, waar je van een kopje koffie of een heerlijke lunch kunt genieten. De Meinesz en Bennesz, gelegen in de Assendorperstraat, is ooit uitgeroepen tot leukste winkel van Overijssel. Verder is er elke vrijdag ook markt in Zwolle. Er is niet alleen een algemene warenmarkt in het centrum, maar ook een stoffen- en kledingmarkt. Bovendien kan er ook gewinkeld worden in Zwolle tijdens een aantal zon- en feestdagen.

Bereikbaarheid

 

Parkeren in Zwolle (met name in het centum) is slechts beperkt mogelijk. De binnenstad is autoluw en als u voor een langere tijd wilt parkeren, kunt u het beste terecht op de daarvoor bestemde parkeerterreinen of in een parkeergarage in Zwolle. Er zijn in totaal zeven parkeergarages in en rond het centrum van Zwolle, waar u onbeperkt kunt parkeren tegen een uurtarief. Houd er wel rekening mee dat binnen de grachtengordel, de garages en parkeerplekken een stuk duurder zijn dan erbuiten.
Met de auto zijn de binnenstad en de parkeervoorzieningen in Zwolle erg goed bereikbaar. Naast de auto, is Zwolle ook goed te bereiken met het openbaar vervoer (trein en bus). Het centrum ligt op vijf minuten lopen van het treinstation. Wil je liever niet lopen? Dan kan je ook met de bus naar de binnenstad, alwaar je kunt genieten van een heerlijk dagje uit.

Updated: 2 maart 2016 — 10:42 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange