Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

2 typen vallen om een mol te vangen

  1. “Deadfall” vallen

Een speerval is het veiligst en makkelijkst te gebruiken. Deadfall vallen zijn het meest effectief om mollen te doden, maar deze vereisen doorzettingsvermogen en veel aandacht met betrekking tot het installeren van het product. Deze speer, klem en tangvallen doden elke mol met een krachtig veermechanisme voorzien van een trigger. De beste tijd om deze vallen uit te zetten is vroeg in de lente, wanneer de eerste sporen van mollen zichtbaar zijn en u zo zwangere vrouwtjes kunt vangen. De andere beste tijd is in de vroege herfst voordat de mollen diep gaan graven tegen de winter.

Controleer ten eerste welke tunnels er actief gebruikt worden door de mollen. Stap voorzichtig op delen van verschillende tunnels om deze zo in te laten storten. Markeer deze secties met stenen of tuinstokken. Na enkele dagen zullen de actieve tunnels weer in goede staat verkeren. Zet vallen uit in dit gebied, en controleer deze vallen één of tweemaal per dag. Na het vangen mollen en andere ongedierte, herstel de grasmat waar de tunnels niet gebruikt worden met een gazonroller of door er overheen te lopen. Geef het voldoende water. Het maakt niet uit welke val u gebruikt. Gebruik altijd stevige beschermende handschoenen en schoenen wanneer u een val uitzet. Het is mogelijk om u goed te bezeren door een mollenval. Onthoud goed dat deze vallen zijn ontworpen om te doden. Als u hier problemen mee heeft dan is het beter om de mollen te vangen als ze nog leven met een valkuil val zoals hieronder wordt beschreven.

  1. Valkuil

Een operationele valkuil is minder effectief dan en deadfall val. Maak het van een groot koffieblik. Identificeer een actieve tunnel en graaf er een gat doorheen en vervolgens in de grond aan de onderzijde van de tunnel. Maak het gat groot genoeg om zo de open zijde van het blik gelijk te maken aan de tunnelvloer. Gebruik een verplantspade indien nodig.

Verpak de zijdes van het blik goed met modder en maak het blik van binnen schoon. Gebruik altijd rubberen handschoenen zodat de mol uw geur niet detecteert. Plaats een plank over de opening die u heeft gemaakt aan de bovenkant van de tunnel om al het licht buiten te houden. Mollen die zich door de tunnel voortbewegen vallen in het blik. Omdat ze te klein zijn om zich aan de gladde zijkanten van het blik omhoog te trekken, zitten ze vast totdat ze verhongeren of totdat ze gered worden. Controleer het blik dagelijks. Als u er voor kiest om het dier te redden, bent u ook verantwoordelijk voor het verwijderen van het dier.

 

 

 

Updated: 28 maart 2016 — 12:15 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme