Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Creëer schaduw in de tuin

De tuin is een leuke en gezellige plek waar het zeker in de zomer leuk toeven is. Wanneer de temperatuur stijgt een ontspannend avondje op het terras doorbrengen, vrienden ontvangen in de tuin of gewoon een barbecue organiseren: heerlijk. Minder aangenaam is echter een hele dag of avond in de blote zon staan of zitten. Een simpele, maar effectieve oplossing voor dit probleem is een schaduwdoek ophangen.

Wat is een schaduwdoek?

Er zijn op de markt heel wat types schaduwdoeken die op een simpele en praktische wijze schaduw op jouw terras of in jouw tuin creëren. Een schaduwdoek kan je eenvoudig bevestigen aan een muur of een paal om binnen geen tijd verlost te zijn van eventueel hinderlijke zonnestralen. Een dergelijke schaduwdoek is in essentie exact wat het woord zegt: een doek die zorgt voor schaduw. Binnen het assortiment op de markt zijn er redelijk wat verschillen in prijs, kwaliteit, dikte en bevestigingsmogelijkheden. Zaken om op te letten bij de aankoop van een schaduwdoek zijn bijvoorbeeld de vormen, maten en kleuren. Daarnaast staat de zomer ook garant voor af en toe een stortbui en dan is het wel zo handig dat jouw schaduwdoek waterdichte capaciteiten bezit. 

Enkele voordelen van schaduwdoeken

Naast de zeer eenvoudige installatie en het simpel onderhoud van schaduwdoeken zijn er nog enkele voordelen verbonden aan deze methode van bescherming tegen de zon. Zo is het vrij tot zeer goedkoop tegenover andere types bescherming tegen de zon en biedt een schaduwdoek ook bescherming tegen de hitte. Leuk is ook dat je een grote keuze hebt qua vormen waarmee je schaduw in jouw tuin creëert. Om maar enkele opties op te sommen: een driehoek, een vierkant, een rechthoek, een trapezium, een vijfhoek en ga zo nog maar even door. Kortom: met een schaduwdoek creëer jij de schaduw die je wilt op het moment dat jij het wilt. 

Updated: 25 september 2018 — 9:12 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme