Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Personeel gelukkiger door planten en bloemen

Als mensen het woord ‘kantoorbaan’ horen, wordt er al snel aan saai en traditioneel kantoor gedacht. Een vrij kale ruimte waar enkel wat bureaus met computers en een koffieapparaat staan. Kantoren hoeven echter helemaal niet zo te zijn en kunnen opgefleurd worden met een schilderij of beplanting. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het goed is om planten en bloemen op kantoor neer te zetten.

Alex Haslam, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Queensland, legt uit dat werknemers bij een ‘groen kantoor’ het gevoel hebben dat werkgevers daadwerkelijk om hun welzijn geven. Het personeel voelt zich over het algemeen fitter, ervaart de lucht als zuiverder en krijgt een verbeterde concentratie. Investeren in een groene werkomgeving kan zich lonen en draagt bij aan productiviteit.

Daarbij gaat het vooral om échte planten en dus geen zijden bloemen die geen water nodig hebben. Het toevoegen van bloemen en planten aan de werkomgeving kan negatieve stemmingen en gevoelens wegnemen, aldus de University of Technology Sydney. Uiteindelijk zal dit leiden tot minder depressie onder werknemers en dus minder ziekteverzuim.

Een werknemer die dagelijks een bosje bloemen ziet, zou een meer optimistische houding hebben ten aanzien van het leven. Dit personeelslid voelt zich meer ontspannen, minder gestressed en begint gelukkiger aan zijn werk.

Updated: 2 oktober 2014 — 7:15 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme