Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips voor terreinonderhoud

Het terrein rondom uw kantoor moet er natuurlijk goed verzorgd uitzien. Klanten en andere contacten die uw bedrijf bezoeken zullen dit direct zien. En het zal dus ook hun oordeel beïnvloeden over het bedrijf. Terreinonderhoud is dus erg belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen of om het uit te besteden. Deze blog is vooral bedoelt voor mensen die veel zelf willen doen. De onderstaande tips helpen bij het bijhouden van het terrein.

Onderhoud gras

Heb je gras op het terrein dan is dit een belangrijk punt. Een slecht onderhouden grasveld geeft een slecht beeld af. Zorg daarom dat je het gras regelmatig maait. Het is ook belangrijk om het gras enkele keren per jaar te bemesten. Doe dit in maart-april, juni en in augustus-september.

Onderhoud vaste planten

Vaste planten hebben goede voeding nodig. Voeg daarom een keer per jaar een organische bodemverbeteraar toe. Denk hierbij aan compost of turfstrooisel. Zorg er daarnaast voor dat u onkruid op tijd tussen de planten uithaalt. Dit is beter voor de planten en zorgt natuurlijk ook voor een mooier zicht.

Onderhoud Heesters en hagen

In droge periodes is het belangrijk om te zorgen voor extra vocht voor de heesters. Dit kunt u eenvoudig doen via een druppelslang die u langs de wortels kunt leiden onder de haag en heesters. Een haag wordt in de regel maar een keer per jaar gesnoeid. Volgens de regels kunt u dit het beste doen na de langste dag, 21 juni. Een belangrijke tip is om de haag vochtig te maken voordat u deze gaat snoeien. Dit voorkomt bruine randjes in het gesnoeide blad.

Onderhoud verhardingen

Zorg dat je bestrating regelmatig veegt. Sommige bladsoorten bevatten zuren die in de verharding kunnen trekken. Door regelmatig te vegen voorkom je dat dit gebeurd. Na regelmatig onderhoud en regen kunnen deze wel ook weer uit de tegels verdwijnen. Bij grind is het ook van belang om blad en ook takjes regelmatig te verwijderen. Al het organisch materiaal dat tussen het grind komt kan onkruidgroei veroorzaken.

Updated: 23 februari 2018 — 10:48 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme