Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wat is verticuteren

Wil je je gazon mooi groen en gezond houden, dan dien je je grasmat minstens twee keer per jaar te verticuteren. Het regelmatig maaien van je gazon is daarvoor niet voldoende. Er ontstaan plekken tussen het gras die bestaan uit onkruid en mossen. Vooral op schaduwrijke plekken in de tuin tieren deze gewassen welig. Wanneer je deze niet verwijdert zal het gras gaan verstikken en krijgt het onkruid de overhand. Het verwijderen van dit onkruid is zwaar werk en alleen te doen als je beschikt over een klein gazonnetje. Een verticuteermachine is de oplossing om je gazon snel en vakkundig te ontdoen van ongewenst mos en onkruid.

Wat doet een verticuteermachine

Verticuteren doe je met een verticuteermachine die voorzien is van scherpe messen die de wortels van het onkruid doorsnijden. De viltlaag die als het ware jouw gazon overneemt wordt hierdoor vakkundig verwijderd. Verder zorgen de messen ervoor dat het gras weer goed kan ademen en de voedingsstoffen weer bij de wortels kan komen. Ook water bereikt nu weer de wortels van het gras. Nadat het gazon is geverticuteerd ziet deze er niet mooi uit. Dat is normaal. Verwijder het losgekomen mos en het onkruid en geef je grasmat een paar dagen de tijd en je zult zien dat deze zich snel herstelt.

Wanneer moet je je gazon verticuteren

Verticuteer je grasmat minimaal in het voorjaar in maart of april en in het najaar in september of oktober. Hierdoor krijgt het gras een enorme boost; de wortels krijgen weer water, licht en lucht en dat geeft een dusdanige groeispurt dat het gazon zich enorm snel herstelt. Heb je kale plekken in het gras, dan kan je hier graszaad strooien en breng je je gazon terug in een perfecte staat. Overigens worden kale plekken in het gras meestal veroorzaakt door het te kort maaien, door ongedierte of door schimmels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme