Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Welke soort houtklovers zijn er

Een houtklover is een ideaal apparaat als je een kachel of een vuurkorf hebt, of gewoon graag een kampvuur maakt in de zomer. Zonder zere schouders en rugspieren wordt het hout in korte tijd in stukken gehakt zodat het makkelijk in de kachel past. Het hout klieven zorgt er niet alleen voor dat het hout sneller droogt, het vollediger brandt en de uitstoot minder is. Met de houtklover wordt het hout gekliefd, gehakt, gesneden of gespleten met veel minder kans op gevaarlijke taferelen en daarbij is het erg makkelijk.

Handmatig

Er zijn veel verschillende soorten houtklovers. Zo zijn er de handmatige klovers waarbij lichamelijke beweging nodig is, maar die is gereduceerd tot een minimum. De handmatige houtklover van Logmatic bijvoorbeeld, is een heipaal met een scherpe punt. Je plaatst de punt in het hout, tilt de heipaal op en laat deze met een klap vallen en voila, je hout is gespleten. Er zijn daarnaast ook handmatige klovers die worden bediend met de voet, of via een ingenieus systeem.

Liggende houtklover

De liggende houtklover, ook wel horizontale houtklover genoemd, is vaak compact en erg functioneel. De meeste liggende houtklovers zijn geschikt voor licht tot gemiddeld zwaar kloofwerk en kan een druk uitoefenen tussen de 4 en 10 ton. Weet wel dat bij de liggende en staande houtklovers niet elk blok hout past. Kijk goed bij de beschrijving als je op zoek bent naar een houtklover, wat de maximale maat is van het hout dat in de machine past.

Staande houtklover

Dan is er nog de sterkste en staande houtklover, ook wel verticale klover. Deze hebben vaak een drukkracht van tussen de 6 en 18 ton en zijn dus voor het zware werk. Ook hier is het belangrijk de beschrijving van de machine te lezen als je een bepaalde maat hout wilt klieven. Deze en de liggende machines worden vaak aangestuurd via het normale stroomnetwerk, krachtstroom, benzine of via de aftakas.

Veel keus

Er is een grote verscheidenheid aan houtklovers met onder andere verschil in maat, kloofmes, snelheid, tafelhoogte en drukkracht. Neem rustig de tijd de beschrijvingen goed door te lezen en je zult de geschikte houtklover voor jouw hout en kachel of vuurkorf vinden.

Updated: 15 augustus 2018 — 8:05 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme