Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zuiver water

Zuiver water mag dan wel vanzelfsprekend zijn als het gaat om het water dat we drinken – ook de vijver heeft nood aan water dat gereinigd is en vrij van ongewenste organismen en afval. Tegenwoordig bestaan er heel wat manieren om je vijver te onderhouden, maar een van de beste is ongetwijfeld een vijverstofzuiger.

Een dergelijke stofzuiger lijkt qua werking een beetje op een gewone stofzuiger, namelijk dat alle ongewenste vuiligheid en afval er efficiënt mee worden verwijderd. Wat komt er nu zoal bij het gebruik van een vijverstofzuiger kijken? Het volgende overzicht geeft enkele handige tips.

Belangrijk bij het stofzuigen van de vijver

Elk jaar een volledig onderhoud

Erg belangrijk is dat je je vijver elk jaar onderhoudt, afhankelijk van de ernst van de vervuiling. Een vijverstofzuiger is een erg efficiënt apparaat, waarmee zelfs de kleinste soorten vervuiling verwijderd kunnen worden.

Verwijder plantenresten en slib eerst

Slib en plantenresten zijn dan wel natuurlijk, toch kunnen ze de gezondheid en schoonheid van de vijver aantasten. Ze maken het immers moeilijker voor andere organismen om te overleven, dus deze eerst aanpakken is van groot belang. Een vijverstofzuiger is hiervoor het ideale gereedschap, aangezien je hiermee in een mum van tijd het grootste deel van de resten kunt verwijderen.

Kies de juiste vijverstofzuiger

Ten slotte is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een stofzuiger die het beste past bij jouw vijver en situatie. Het aanbod is erg uitgebreid, maar er zijn natuurlijk wel heel wat verschillen op het vlak van werking en omvang. Van de OASE PondoVac 4 vijverstofzuiger met twee motoren tot een stevig model van Aquaforte, types die nat- of droogzuigen of allebei – de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig. De juiste keuze maken is hoe dan ook van belang om je vijver een nieuwe look te geven én die duurzamer te maken.

Updated: 15 augustus 2018 — 8:07 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme