Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wat voor een soort dekbed moet ik kopen?

Wanneer je opzoek bent naar een nieuw dekbed, zul je al snel merken dat dit niet zo makkelijk is. Er is namelijk enorm veel keus. Er zijn verschillende maten, verschillende materialen en ook nog met een enorm prijsverschil. Maar hoe weet je nou welk dekbed bij jou past? Er worden een aantal dekbedden besproken zodat jouw keus makkelijker wordt!

Een dekbed van wol

Een wollen dekbed is over het algemeen wat zwaarder vergeleken met een donzen of met een synthetisch dekbed. Dus als je het fijn vindt om een wat zwaarder dekbed te hebben is dit een goede keus. In de winter is dit dekbed heerlijk warm en heeft een goede isolatie. In de zomer is dit dekbed iets minder fijn omdat deze over het algemeen warmer is dan andere dekbedden. In de zomer zou je daarom beter voor een donzen dekbed gaan. Probeer een wollen dekbed niet te wassen in een wasmachine, dit kan namelijk niet. Als je het dekbed wil reinigen, kan dit voor je gedaan worden. Als je het dekbed toch liever zelf schoon wilt maken, kan je dit in de winter doen wanneer het vriest. Het dekbed hoeft dan alleen buiten gelegd te worden. Een vrieskist is ook een optie als je het dekbed in een afgesloten zak doet.

Een dekbed van dons

Een donzen dekbed heeft een hoge isolatiewaarde en een goede vochtregulatie en is daarom geschikt voor mensen die het heel warm hebben met slapen. Het dekbed is meestal gevuld met eenden- of ganzendons en is daarom een stuk lichter dan het wollen dekbed. Hoeveel dons er precies in zit wordt meestal aangegeven met een percentage. Hoe meer dons in het dekbed zit, hoe lichter het dekbed is. Een donzen dekbed kan wel gewassen worden in de wasmachine. Wanneer het gewassen is, schud het dons dan weer goed door het dekbed heen.

Een dekbed voor alle seizoenen

Een seizoenen dekbed bestaat niet uit één dekbed maar uit twee dekbedden. Deze lossen dekbedden kunnen in combinatie gebruikt worden. In de zomer kan je er eentje vanaf doen, en als je het koud hebt kan je een dekbed toevoegen. De dekbedden vaak niet even dik. Meestal is er één dekbed wat iets dikker is dan de ander. Zo kan er afgewisseld worden wat voor jou het beste voelt in ieder seizoen. De dekbedden kunnen vaak aan elkaar vastgemaakt worden. Dit is meestal met drukknopen of klittenband.

Updated: 7 april 2016 — 11:35 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange