Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Verzacht de kater met deze tips

Het is weer zover

Het is tien uur ‘s ochtends en je wordt langzaam maar zeker wakker. Je moet het allemaal nog tot je door laten dringen, maar wat heb je in godsnaam gisteravond uitgevoerd? Het begint je langzaam te dagen door een filmpje in je hoofd terug te spoelen naar het begin van de avond tot je het punt bereikt waar de gaten zich ineens beginnen af te spelen. Je herinnert je ineens dat je om een uur of één een fles Dropshot hebt gekocht, omdat deze voor de helft van de prijs was. Dit zwarte magische drankje heeft er daarna ook voor gezorgd dat er heel wat momenten uit je avond zijn opgeslokt door een zwart gat. Oops you did it again Dropshot!

 

Je mond is nog droger dan de Kalahari woestijn, je voelt aan je hoofd om te voelen of inmiddels nog niet uit elkaar is geklapt van de bonkende hoofdpijn. Je doet langzaam je ogen open en je ziet dat heel je kamer bezaaid is met je uitgaanskleding van gisterenavond. Het enige waar je nu nog  aan wilt denken is dat je deze zieke kater uit wil bannen, daarvoor zijn er een aantal tips die je mee kunt nemen om je kater de volgende keer een stuk te verzachten.

Eten

Je weet het maar al te goed, een goede bodem leggen voordat je gaat drinken is onmisbaar. Wanneer je nog geen kruimel brood in je maag hebt liggen, dan slaat de alcohol als een mokerslag in na drie biertjes. Wat altijd helpt is gezond eten, je doet je lichaam er in ieder geval een klein pleziertje mee door tenminste iets gezonds naar binnen te werken. Maar om een kater te verminderen moet je toch echt iets vets eten zoals pizza of een hamburger om het absorberen van alcohol te vertragen.

Hydrateren

Ook deze tip heb je al vaker gelezen en gehoord, maar als je eenmaal bent begonnen met drinken dan denk je echt niet aan water. Alcohol droogt je lichaam uit, waardoor je na het stappen een droge mond krijgt en je hersenen geven een signaal dat ze vocht te kort hebben, dit resulteert weer in een flinke hoofdpijn.

Sneller drinken

Door sneller te drinken creëer je als het ware een overload aan alcohol die je lever moet verwerken. Een glas bier doet er ongeveer anderhalf uur over om te worden verwerkt door de lever. Door een overschot aan alcohol in de lever is er ook automatisch een overschot aan acetaldehyde aanwezig. Deze stof zorgt mede voor de kater.  

Perfecte ontbijtje

Ook al heb je na een flinke avond stappen geen honger, probeer toch het een en ander te eten. Fruit is altijd goed, je krijgt weer een stoot vitaminen en suikers binnen om de dag goed mee op te starten. Maar eieren eten is het beste anti-kater voedsel. De eieren zorgen ervoor dat de vochtbalans word gestabiliseerd en is een bron vol met proteïnen en vitamine-B.

Hoofdpijnbestrijding

Als de kater op z’n ergst is dan is het nooit fout om een pijnstiller te nemen, maar let wel op welke pijnstiller je neemt. Neem geen paracetamol, maar een ibuprofen of aspirine, omdat dit slecht is voor je lever en nieren. Deze organen worden extra belast bij het afbreken van alcohol en paracetamol.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme