Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Creëer rust in je kantooromgeving

Geluid kan storend zijn bij je dagelijkse werkzaamheden. Het geluid van kantoorapparatuur of de gesprekken van collega’s kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om je op je werk te concentreren. Met name in open kantooromgevingen, zoals kantoortuinen, leiden omgevingsgeluiden vaak erg af. Medewerkers die er veel last van hebben, zullen minder goed en minder snel werken. Ook gaat de geluidsoverlast ten koste van het werkplezier. Voorkom deze problemen en creëer rust in de kantooromgeving van jouw bedrijf.

De kantoorakoestiek verbeteren

Door de akoestiek in je kantoor te verbeteren zorg je dat geluid zoveel mogelijk bij de bron gedempt wordt. Vaak bestaan de wanden, vloeren en plafonds uit harde materialen die zorgen dat geluiden door de kantoorruimte rond blijven galmen. Dit is te ondervangen door stilteruimtes in te richten en door de verschillende ruimtes te voorzien van geluiddempend materiaal. Een zachte vloerbedekking absorbeert bijvoorbeeld meer geluid dan een betonnen vloer. Voor de plafonds kun je akoestische panelen verlaagd laten ophangen. Hierbij zorgen zowel de onderzijde als bovenzijde voor een lager geluidsniveau. Verder dragen akoestische wandpanelen en scheidingswanden bij aan het creëren van meer rust in je kantoor. Hierbij kun je ook denken aan speciale scheidingswanden tussen bureaus. Deze worden aan de bovenzijde van de bureaus gemonteerd. Zeker bij werkplekken die in hoogte verstelbaar zijn, is het belangrijk dat de akoestische wanden mee omhoog of omlaag bewegen.

De decoratieve mogelijkheden van akoestische wanden

Akoestische wandpanelen en scheidingswanden leveren niet alleen een beter werkklimaat op. Ze zijn ook ideaal om het uiterlijk van je kantoor mee op te frissen, omdat de wanden met vele soorten stoffen en prints leverbaar zijn. Kies bijvoorbeeld een kleur die past bij de huisstijl van jouw bedrijf of een print die mooi aansluit bij de overige kantoorinrichting. De panelen en wanden zijn in vele maten verkrijgbaar en tevens op maat te bestellen.

Updated: 15 augustus 2018 — 8:06 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme