Voor de meeste Nederlanders is het (ver)bouwen van een huis een gebeurtenis die niet vaak plaats vindt gedurende de levensloop. Het oriëntatieproces is daarom vaak ook lang en de keuze voor een aannemer gaat niet over een nacht ijs. Maar waar let je nu op voordat je besluit met een timmerbedrijf in zee te gaan?
Welke werkzaamheden zijn er?
Bekijk vooraf goed wat er precies moet gebeuren. Moeten er veel vierkante meters worden gestuct? Zoek dan een specialist op dat gebied. Heb je echter een allroundklusje, dan is een aannemersbedrijf met verscheidene specialisten in huis waarschijnlijk de beste optie. Wanneer je weet wat er precies moet gebeuren weet je natuurlijk ook wat je zelf kan doen. Vaak geven aannemers hier ook tips voor mocht je hier overleg voor plegen. Hoe breek je bepaalde zaken het beste af of hoe diep moet de fundering afgegraven zijn?
Waar vind je de beste aannemer?
Zoals bij zoveel zaken heb je als aannemer te maken met lokale regelgevingen. Vergunningen worden per gemeente afgegeven en soms is het wel noodzakelijk en in de andere gemeente niet. Zo is er vaak verschil in bijvoorbeeld een dakkapel. Een lokale aannemer weet vaak precies wat er in de betreffende gemeente mag volgens de regels of waar extra zaken geregeld moeten worden. Daarnaast zijn vaak de offertes ook scherper in verband met voorrijkosten. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld Rudy Vermeeren in Breda.
Een goede offerte
Wanneer er een goede offerte is kan dat veel onduidelijkheid besparen. Daardoor voorkom je wrijving maar bijvoorbeeld ook vertragingen. Een goede offerte bevat dan ook een aantal zaken:
- Een bedrag, waarbij de risico van bepaalde zaken bij de aannemer ligt.
- De doorlooptijd van het project waarbij bijkomende kosten zoals extra huur aan tijdelijk sanitair ect. goed is afgebakend.
- De prijs van verscheidene materialen en de hoeveelheid hiervan. Daardoor kan je gaan vergelijken met concurrenten en bijvoorbeeld B-materiaal eruit filteren.