Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Als particulier de auto verkopen

particulier-autoverkopenVeel mensen hebben een auto en er komt een moment dat deze aan vervanging toe is. Soms is men uitgekeken op het model en is toe aan wat nieuws. Het kan ook zijn dat er gezinsuitbreiding op komst is en dat er een grotere auto nodig is. De sportcoupé is dan niet zo handig met een kleine aan boord. Wellicht ga je veranderen van baan en kun je dichter bij werken. Die dure diesel wordt dan minder interessant. Ook zijn er een hoop mensen in Nederland die een auto van de zaak krijgen waardoor hun eigen auto overbodig wordt. Genoeg redenen dus om een auto te verkopen.

Een auto verkopen niet zomaar iets

Een auto verkopen doe je niet elke dag en het gaat ook niet om een pakje boter. Veel mensen weten niet wat er bij een auto verkopen komt kijken en daarom is het goed om je hierin te verdiepen. Wie dat niet doet kan achteraf voor veel verrassingen komen te staan. Denk bij het onderhandelen over de prijs waar je te maken mee kunt krijgen of dat je later de koper aan je deur hebt staan die niet tevreden is met de koop. Een hoop dingen kun je voorkomen door je te verdiepen in de informatie en een keuze te maken welke manier van verkopen de beste manier voor jou is.

Zet de wensen op papier

Vooraf kun je het beste de wensen voor jezelf op papier zetten en vervolgens kijken welke manier het beste bij je wensen aansluit. Er zijn meerdere manieren mogelijk zoals particulier auto verkopen, een auto inkoper, een auto veiling, de auto inruilen en eventueel een autosloperij als de auto weinig waarde vertegenwoordigd.

Financieel interessant

foto-autoSoms kan het financieel interessant zijn om de eigen auto particulier te verkopen en deze niet in te ruilen op een nieuwe auto. Dit komt omdat veel autobedrijven de prijs voor de nieuwe auto verhogen als je met een auto aankomt welke u wilt inruilen. Bijna elke autoverkopen zal vrij snel vragen of er een inruil is. Geen inruil betekend dat de prijs van de nieuwe auto onderhandelbaar is. Betaal dus nooit de prijs die er op staat. Sommige autobedrijven zijn er open en eerlijk in dat inruilen meer geld kost. Inruilen kan soms voordelig lijken maar in 95% van de gevallen is het een sigaar uit eigen doos. Verdiep je daarom in de wereld van het verkopen van je auto en wees iedereen een stap voor.

 

 

Updated: 24 november 2014 — 11:06 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange