Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Bromfietsband

Uiteraard zorg je dat jouw brommer goed wordt onderhouden. Je vernieuwt op tijd de olie, je controleert op roestplekjes en de motor loopt als een spinnende poes. Houd je ook rekening met de bromfietsband? Teveel rijders wachten te lang met de aanschaf van nieuwe bromfietsbanden en raken daardoor in de problemen. Van een slappe band tot gevaarlijke valpartijen. Zorg dat jouw bromfietsbanden in topconditie blijven met de volgende drie tips:

 

Zorg voor voldoende profiel op de bromfietsband

In tegenstelling tot een autoband is er geen wettelijke minimum norm voor het profiel op een bromfietsband. Zolang er over de hele band een zichtbaar profiel aanwezig is zul je geen boete krijgen. Dat betekent niet dat je ook veilig rijdt. Bij een nat wegdek kun je in de bochten flink doorglijden met kale banden. Loop niet dat risico en zorg dat er altijd minimaal een halve millimeter profiel op de hele band zit. Anders wordt het tijd de bromfietsband te vervangen.

 

Let op de juiste luchtdruk

Veel onnodige slijtage aan banden komt door rijden met de verkeerde luchtdruk in de bromfietsbanden. Als er te weinig lucht in de band zit heb je als aanvullende problemen dat de wegligging minder stabiel wordt en je zult meer benzine verbruiken. Als je ook nog een passagier meeneemt loop je het risico op de velg te rijden. Zorg ook dat de band niet een te hoge spanning heeft, dan ligt het risico van een klapband op de loer. Afhankelijk van het merk en type ligt de juiste luchtdruk tussen 2 en 2,5 Bar. De achterband is doorgaans wat harder opgepompt. Raadpleeg de handleiding van jouw brommer of vraag het na bij de dealer.

 

Ook het ventiel is belangrijk

Last but not least maakt het ventiel een belangrijk onderdeel uit van de bromfietsband. Als het ventiel is gescheurd kan de band langzaam leeglopen. Als het ventieldopje ontbreekt kan er vuil in het ventiel komen waardoor het ventiel niet meer goed sluit. Als je haarscheurtjes ontdekt in het ventiel vervang deze dan, als het ventieldopje mocht ontbreken bestel dan direct een nieuw dopje. Dat kan je later veel problemen en kosten besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange