Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Scooter kopen

Bij een scooter kopen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het merk en type uiteraard, de prijs en ook de keuze voor een snorfiets of snorscooter. Met deze handige checklist maak je snel de beste keuzes bij aanschaf van een bromfiets.

 

Snorfiets en snorscooter

Deze twee benamingen worden gebruikt voor scooters of bromfietsen met een maximale snelheid van 25 km/u. Je hoeft op deze brommers geen helm te dragen.

 

Bromfiets en bromscooter

Dit zijn de namen voor scooters of bromfietsen met een maximale snelheid van 45 km/u. Bij deze brommers is een helm dragen verplicht.

 

Bij een scooter kopen moet je naast de snelheid ook de keuze maken voor een type motor.

 

  1. Een tweetakt motor rijdt sneller en directer, je moet wel apart benzine en olie mengen. Deze scooters zijn vooral voor de echte hobbyisten.
  2. Een viertakt motor is makkelijker omdat je alleen benzine hoeft te tanken en af en toe de olie te vervangen. Deze brommer is voor de meeste rijders geschikt.
  3. Een elektrische scooter heeft geen benzine nodig, je kunt de bromfiets zelf thuis opladen. Deze scooters zijn stil en zuinig maar wel duurder in aanschaf.

 

Een merk of een budget scooter kopen?

Een merkscooter is een stuk duurder dan een goedkope retro scooter van een onbekend merk. Een merk scooter kopen kan het dubbele kosten of zelfs meer in vergelijking met een budget scooter. Een merk scooter is meestal beter afgewerkt en gemaakt met betere onderdelen. Maar budget scooters zijn zeker niet altijd slecht, als je een goedkopere scooter koopt bij een erkend dealer heb je voor weinig geld toch veel scooter. Maar er zit meer kunststof aan, en er wordt meestal niet gebruikt gemaakt van de laatste snufjes op het gebied van scooter technologie.

 

Houd rekening met de volgende zaken als je een scooter gaat kopen:

 

  • Kies een snorscooter of bromscooter
  • Kies voor tweetakt, viertakt of elektrisch
  • Kies een merkscooter of budget scooter
  • Registreer het kenteken
  • Sluit voor je gaat rijden een verzekering af
  • Koop een extra kettingslot

 

En als je niet meteen het volledige bedrag wilt betalen kun je ook kiezen voor een scooter leasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange