Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Online winkel starten

Er duiken steeds meer webshops op online, het lijkt wel alsof iedereen een winkeltje online begint. Is een online winkel starten echt zo eenvoudig? Moet jij ook beginnen met een webwinkel of kun je beter voor jouw baas blijven werken? Jubel verhalen vind je overal, hier lees waarom een online winkel starten niet voor iedereen een goede keuze is!

 

1. Inrichten van een webshop kost teveel tijd

Heb je ooit een Blog gemaakt in WordPress? Je moet een thema kiezen, plug-ins installeren, updates in de gaten houden en ga zo maar door. Met een webshop moet je nog veel meer regelen. In een winkelplatform als Shoptrader is dat allemaal heel eenvoudig, maar een online winkel starten met een standaard webbuilder kost teveel tijd.

 

2. Je moet een voorraad inkopen

Je kunt een lege online winkel starten maar daar zul je geen omzet mee draaien. Je moet een voorraad inkopen en die opslaan in een magazijn. Dat kost geld, veel geld. Je kunt bij een online winkel starten wel slim omgaan door bijvoorbeeld leveranciers te zoeken waar je in kleine aantallen kunt bestellen, of maatwerk leveren op bestelling. Door verstandig om te gaan met voorraadbeheer is het risico veel kleiner.

 

3. Adverteren is duur

Na de online winkel starten moet je gaan adverteren, dat kan je veel geld kosten. Een advertentie in de krant kost je al gauw honderden of duizenden euro’s. Google advertenties zijn goedkoper maar het tikt wel aan. Met SEO ofwel Search Engine Optimization scoor je hoger in Google zonder extra kosten. Dat kun je zelf uitpluizen, in Shoptrader zijn deze tools reeds ingebouwd.

 

4. Online betalen is onveilig

Bij sites waar je vooraf een bedrag moet overmaken op een bankrekening loop je risico, bij een online winkel starten heeft veilig betalen de hoogste prioriteit. Dat kun je realiseren door de kassa via een officiële partner te laten lopen. Zo kun je veilig iDeal, Bancontact Mister Cash, creditcard of PayPal betalingen ontvangen. Je wilt achteraf geen problemen met je klanten.

 

5. Retourrecht

De klant is online beter beschermd dan offline, bij een online winkel starten heeft de klant 14 dagen zichttermijn. Dit geldt overigens niet voor hygiëne producten, gebruikte artikelen en maatwerk. Toch zul je een goed retourbeleid moeten instellen. Bij Shoptrader kun je zelfs een retourservice inschakelen om dit voor jou af te handelen.

 

Je ziet het, een online winkel starten is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Via het Shoptrader platform wordt het wel een stuk eenvoudiger gemaakt. Het is raadzaam om eerst te proberen of een online winkel starten iets is voor jou, Shoptrader biedt daarom een 15 dagen gratis test account. Spring niet in het diepe, start met Shoptrader.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme